Santiago de Chile, 05. prosinca 2016.

Zasjedanje Skupštine država stranaka Konvencije o zabrani protupješačkih mina (APLC)

U Santiagu je od 28. studenog do 1. prosinca 2016. održano zasjedanje Skupštine država stranaka Konvencije o zabrani protupješačkih mina (APLC), tzv. Ottawske konvencije, na kojem je sudjelovalo Izaslanstvo Republike Hrvatske, koje su činili g. Hrvoje Debač, vršitelj dužnosti predstojnika Ureda Vlade RH za razminiranje, g. Miljenko Vahtarić, zamjenik ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje (HCR) i predstavnici Veleposlanstva RH u Santiagu.

Izaslanstvo Republike Hrvatske tom je prilikom izvijestilo o napretku Hrvatske u postupku razminiranja, te održalo prezentaciju na tu temu, kao i brojne bilateralne susrete.
Tijekom zasjedanja organiziran je i radni ručak u Estadio Croata, na kojem su uz članove Izaslanstva sudjelovali g. Carlos Mladinić, bivši ministar više resora u Vladi Čilea, veleposlanik Hernán Brantes Glavić, ravnatelj za odnose s Parlamentom u MVP Čilea, brigadir Javier Assadi, zamjenik ravnatelja za međunarodne odnose Oružanih snaga Čilea i g. Rubén Marinković, predsjednik Estadio Croata.