Santiago, 31. listopada 2017.

U Santiagu održan Skup hrvatske dijaspore Južne Amerike

U Santiagu je od 27. do 29. listopada 2017. održan Skup hrvatske dijaspore Južne Amerike, u organizaciji udruga hrvatskog iseljeništva Estadio Croata, Kulturna korporacija čileanskih Hrvata Domovina, Udruga profesionalaca i poduzetnika hrvatskog porijekla, Čileansko – hrvatska gospodarska komora, Damas Croatas i Pastoral Croata, te Veleposlanstva Republike Hrvatske u Santiagu, a na kojem su sudjelovali predstavnici hrvatskih zajednica iz Čilea, Argentine, Brazila, Urugvaja, Perua, Bolivije, Paragvaja i Ekvadora.

Skup je započeo gala večerom u prostorijama Estadio Croata 27. listopada, te je nastavljen radnim programom i Međunarodnom smotrom hrvatskog folklora u Teatro Oriente 28. listopada. Dana 29. listopada sudionici Skupa su posjetili Poljoprivredni institut Pascual Baburizza u Los Andes.

Na Skupu je sudjelovalo i Izaslanstvo Republike Hrvatske, na čelu s državnom tajnicom Ministarstva vanjskih i europskih poslova gđom. Zdravkom Bušić, a u čijem su se sastavu nalazili i državni tajnik Ministarstva znanosti i obrazovanja g. Matko Glunčić, drugi predstavnici Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Ministarstva znanosti i obrazovanja, te predstavnici Hrvatske gospodarske komore, Sveučilišta u Zagrebu i Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj.